Snart är det BOKREA. Förhandsbeställ ILION redan nu.

Ilion är en historisk roman som utspelar sig under den mytomspunna bronsåldern…
Ordinarie pris ca 179:-, nu under rean
Adlibris 89:-
Bokus 109:-
CDON 89:- (länk nedan)

Ilion är en berättelse om världens mest kända bronsålderskrig, slaget om Troja, men i en nordisk miljö enligt en ny teori av den italienske kärnfysikern Felice Vinci. Malena Lagerhorn skildrar en heroisk och storslagen era 2 500 år före vikingarna.

HANDLING
I en avlägsen era, under bronsåldern i norr, kämpar de lokala hövdingarna om makten över land och hav. I öster regerar hövding Priamos, hövding över den mäktiga staden Troja. I söder regerar Agamemnon, hövding över de rika danaiska öarna. Men maktbalansen mellan hövdingarna är bräcklig och efter en neslig kidnappning ser hövding Agamemnon sin chans att samla en koalition av krigare runt Östersjön för att krossa Troja, en gång för alla. Mitt i berättelsen finns den unge krigaren Melas, ättling till förfadern och krigsguden Ares. Tillsammans med sin kusin Toas ansluter sig Melas till koalitionen med en brinnande längtan i sitt hjärta – att hämnas sin mördade familj.

En lokal hövding vill hämnas sin bror, en ung krigare vill hämnas sin familj, men många är de som traktar efter krigets härjningar och plundringsgods. Ett krig som utkämpas med stenar och svärd på ett stort och dimmigt fält där inte ens nattens mörker kan hålla fienderna ifrån varandra. Bränder och översvämningar, åskblixtar och jordbävningar – som om gudarna själva deltog i slaget – den största striden någonsin mellan trojaner och danaer. Melas och Toas kämpar sida vid sida, utan att svika den ed som de en gång svor inför gudarna, att de en dag som bröder ska plundra Troja och bränna den mäktiga staden till grunden. Men vad är en ed mellan bröder värd när de grymma gudarna verkar slåss på vardera sida av slaget? Melas söker efter tecken i skyn – örnen – medan kriget rasar med oförminskad kraft under sommarnattens bleka himmel i norr.

EN BERÄTTELSE OM FORNTIDA HJÄLTAR
Ilion är den första romanen i en serie förlagd till en gåtfull och storslagen era. Malena Lagerhorn sammanför antika mästerverk i en fängslande berättelse om äventyr, krig, hämnd och kärlek.

The day has come when my theory has come to life in a fiction novel in the country of the proud Achaeans!
Felice Vinci, author of The Baltic Origins of Homer’s Epic Tales

Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/ilion-9789175579696
Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789175579696/ilion/
CDON: http://cdon.se/bocker/malena-lagerhorn/ilion-31756851

Läs mer om boken och Malena Lagerhorn här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s